Белгиец и албанец с 700 бездомни кучета в България

Моят приятел Филип е от Белгия, но и той като мен от много години живее в България и я обожава. За Филип и прекрасната му съпруга Светла мнозина знаят, че обожават и правят страшно много за бездомните животни. С Филип винаги срещите ни са много човешки, никога не говорим за пари или власт, никога не говорим за чужди жени или коли, просто се качваме на каквато и да е кола, която имаме под ръка и отиваме при нашите приятели - свободни и щастливи кучета.

Преди 2 дни отново му бях на гости и отново ме изненада - купил е над 400 декара на балкана близо до работа му, за да се грижи за бездомни кучета и да бъдат на свобода, а не на клетки в града, което изобщо не е добро решение, нито са кучета нито за хората около тях. Направил им такива условия, че пожелавам на всяко бездомно куче да живее така. Също така взели са на работа над 20 души, които готвят и с АТВ-та носят храната на планината при кучета, Погрижили са се с къщички за приятелите с 4 крака (всяко куче има къща), малко езеро за да се къпят ако искат и няколко сцени, че някои кучета явно имат и таланти. Като отида там ме нападат стотици кучета и искат да играят с мен. Видимо щастливите животинки ме зареждат с толкова много любов, че нямам думи. Обожавам такива моменти, пожелавам в България да открия още много приятели с душата на Филип и Светлана от Лъки Хънт.

Освен, че имат перфектната организация и са достойни за уважение и мисля, поне аз не съм срещнал други като тях, те не спират да се развиват. Купили са специален бус за транспорт на животни и карат кучета до Германия или където да е в  Европа и ги дават (забележете), лично на осиновителите, където са сигурни, че кучета ще се гледат с любов и условия и взимат единствено средства за разходите по пътя. За радост Филип, не е от хората, които ще се надява на 20лв. или 20€ от кучета. За жалост бездомните животни из улиците на България са десетки хиляди, а Филип е един.

Надявам се и аз скоро да мога да поканя Филип в един нов център за хора в нужда, за да мога да му говоря с любов и за това, което обичам, както той го прави когато съм на гости.

Харесвам подобни истории защото доказват, че има ли желание винаги има начин. Въпреки това бездомните животни напомнят за много важен урок - да се замислим и никога да не поемаме товар, който не можем да вдигнем, особено когато има връзка с живи същества.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари