БФС обсъжда заплатата на Дерменджиев

Българският футболен съюз ще обсъжда днес евентуално редуциране на заплатата на селекционера на България Георги Дерменджиев, както и на всички останали треньори на юношеските и младежките формации. Това разкри първият вицепрезидент на федерацията и отговорник за националните отбори Емил Костадинов.

„Да, това планираме да коментираме утре (б.а - днес) на работна среща – обясни Костадинов. - Примери за това вече има в световен мащаб, но с тази уговорка, че у нас заплатите са много различни. Процентно обаче не искам да говоря. Ще излезем с официално решение.“

Костадинов призна, че е очаквал баража с Унгария за Евро 2021 да бъде отложен повторно, след като УЕФА веднъж вече го пренасрочи за 4 юни.

„Предвид така създалата се ситуация, да, очаквах го – коментира Костадинов. - По всяка вероятност мачът ще се играе тази година, може би през ноември, но това трябва да каже официално УЕФА.“

Отговорникът за националите не изключи възможността „лъвовете“ да играят контрола преди важния двубой, но към днешна дата всичко е в сферата на хипотезите предвид неясното бъдеще.

В същото време Ейре, съперник на България във второто издание на Лигата на нациите, остана без селекционер. Местната федерация взе решение да не подновява през лятото договора на Мик Маккарти. Неговото място заема Стивън Кени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ