Битият футболист на Царско село бил заплашван и в съблекалнята

След нахлуването на терена на президента на Царско село Стойне Манолов при опита на футболиста на тима Юсуфа Яфа да изпълни дузпа и отнемането на топката, играчът разкри в социалните мрежи, че Манолов го е ударил, след като се е прибрал в съблекалнята, а друг човек от щаба го е заплашил с убийство.
Ето версията на Юсуфа Яфа за събитията от мача срещу Локомотив София:
"Заложих топката, за да изпълня дузпата и "капитанът" се появи отнякъде с желанието той да я бие. По време на тренировки, когато тренираме дузпи, никога не го бях виждал да бие. Той взе топката, която вече си бях нагласил. Бях изненадан и го попитах защо го прави.
Когато разбрах, че той мисли единствено за себе си, а не за отбора, взех топката обратно и казах, че аз ще поема отговорността. В тази ситуация във футбола, когато играч вземе топката и е сигурен, че ще вкара, неговите съотборници трябва да го подкрепят. Но, както изглежда, тук капитанът и моите съотборници мислеха само за собствения си интерес.
В този момент си помислих, че не искам моят отбор да изпадне и затова поисках да изпълня дузпата, с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един истински мъж! "Капитанът" го прие лично. В един отбор капитанът не се слага над своите съотборници. В конкретната ситуация истинският капитан щеше да каже "Ти изпълни дузпата и дори да пропуснеш, целият отбор е с теб”.
Получи се цирк, който никога преди не бях виждал през живота си. Накрая те решиха, че ще ми позволят да изпълня дузпата, а това, което се случи впоследствие, дори не можех да си го представя. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми дойде в повече - беше ясно, че тук вече не става въпрос за спорта.
Оставих топката, на когото иска да изпълни дузпата и той (б.р. - Стоне Манолов) ме изгони от терена, без дори да съм получил червен картон. Мачът продължаваше, а съдията и полицаите му позволиха да влезе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се отправих към съблекалнята. Той започна да ме блъска без причина, да ме стиска силно за врата и го попитах какъв е проблемът му с мен, след като не съм направил нищо нередно. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва", признава вече бившият играч на Царско село и допълва:
"Докато напусках игрището, треньорът на вратарите ме заплаши, че ако не изляза, ще ме убие. Той каза "Напусни преди да съм те убил!". В крайна сметка "капитанът" взе топката, за да изпълни дузпата и я пропусна, с което тимът изпадна във втора дивизия. Бях много ядосан. Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно, отколкото на терена. Имаше над 30 полицаи на стадиона и никой не направи нищо!", завършва Яфа. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят