Бизнесмен спасява "Дарби каунти"

Американски бизнесмен е готов да спаси Дарби Каунти, английския клуб от втора дивизия, който фалира на 17 септември, след като не успя да покрие дълговете си. 34-годишният Крис Кирхнер, съосновател на глобалния доставчик на логистични технологии Slync.io, се обърна с отворено писмо до феновете на Дарби Каунти, в което ги информира за интереса си към закупуването на клуба. „Овните“ (овните), ръководени от Уейн Рууни, са на дъното на шампионата с 5 точки, след като бяха санкционирани с 12 наказателни точки за влизане в администрацията по несъстоятелност.

Попечителите на окръг Дарби Андрю Хоскинг и Карл Джаксън търсят купувач. Кирхнер иска одобрение от Английската футболна лига (EFL) да придобие акциите на клуба.

 „Инициирам процедурите, които трябва да се извършат с администраторите на лигата“, обяви Кирхнер в писмото си до феновете. „Уважавам тези механизми. Въпреки това, моят екип и аз вече разговаряхме с всички страни, за да обсъдим откъде да започнем." 

Кирхнер казва, че е футболен фен, "откакто може да ходи" и е присъствал на мача Дарби-Лутън (2-2) в Pride Park миналия вторник. „Бях особено впечатлен от отношението на треньора Уейн Рууни, неговия треньорски щаб и играчите“, каза мениджърът. "Последните изяви и резултати демонстрират неговата ясна и непоколебима отдаденост към клуба. Най-добрите истории в живота често започват след неуспех и най-добрите години на Дарби Каунти тепърва ни очакват." 

Дарби, който се появява през 1884 г., е един от 12-те членове-основатели на Футболната лига през 1888 г. и е обявен за шампион на първенството през 1972 и 1975 г., но не е играл във Висшата лига след изпадането през 2008 г. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят