Четвърти отпаднал от състава на Македония за мачовете с Грузия и България

Северна Македония няма да може да разчита на един от най-добрите си футболисти за мачовете с Грузия и България от Лигата на нациите. Капитанът на Динамо Загреб Ариан Адеми отпадна от състава за двете срещи заради контузията, с която пристигна на лагера на националите. Това е пореден тежък удар за треньора Благоя Милевски, който няма да може да разчита и на Дарко Чурлинов (Бърнли), Стефан Ристовски (Динамо Загреб) и Валон Етеми (Истанбулспор).

В три от четирите мача на Македония досега в Лигата на нациите нападателното дуо на тима беше Милан Ристовски и Александър Трайковски. Точно след мача между Македония и Грузия в Скопие и загубата с 0:3, срещу Гибралтар и двамата не бяха титуляри, но в атака бяха Чурлинов, Миовски и Алиоски.

Чурлинов вече го няма, но това, което трябва да се открои като факт, е големият трансфер на Боян Миовски в Абърдийн междувременно и фантастичната му форма до момента. Петте отбелязани гола във Висшата лига на Шотландия се налагат като сериозна опция за титулярно място в утрешния мач на македонците. Миовски отбеляза и гол в първия мач на Македония срещу Гибралтар. Друга опция за наставника е да върне Милан Ристовски като титуляр. 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят