CNN Тurk: Oтношенията между София и Анкара може да се усложнят

„Възможни са усложнения в отношенията между София и Анкара“, съобщават  турската телевизия „CNN Тurk“ в репортаж за изгонването от България на Ибрахим Тарандж, главен секретар на областната администрация в Одрин.

Цитирайки публикацията на „Труд“ от петък телевизията припомня, че решението за Тарандж, който е бил задържан след петъчната молитва в Шумен, и още двама турски граждани е взето по искане на ДАНС.

CNN Тurk смята, че подобно действие може да „разгневи Турция“, въпреки че досега официална реакция от страна на властите няма. В репортажа се припомня, че Тарандж е експулсиран с мотив „заплаха за националната сигурност“, а на още двама турски граждани, които в този момент са били в родината си, е наложена забрана за влизане в България.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Тия отношения са неравностойни.Конят и магарето няма как да бъдат равни и да се разбират.Дано да не обидя магеретата,но турците винаги са били ниско качество хора.Те са ограничени от природата.Никога няма да бъдат европейци.Имат огромни грехове към нас Българите и арменците.Нас са ни клали през средните векове,а арменския геноцид беше през 20-ти век.Един милион и 600 000 арменци бяха брутално изклани от турските орди.Човечеството нищо добро не е видяло от османлиите.Те нямат човешка същност

  2. абе нещо евроатлантиците плевнелиев, ненчев, митов, боко и бъчварова не се чуват кат става дума за партнера им ердо…

    1. Не разбирам защо смятате че г-н Ердоган е партньор на Плевнелиев, Ненчев, Митов… Ердоган заигра националистичната карта за да спечели гласове за референдума си и горе-долу по същото време по което се съюзиха с г-н Путин. Плевнелиев ясно посочи вчера, че е против намесата на Турция и Русия в Българските избори.

  3. ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ПОМАК. ТОЕСТ ХИБРИД МЕЖДУ ЧОВЕК И ЖИВОТНО. СИГУРНО Е ЖЕРТВА НА ИЗНАСИЛВАНЕ НА БЪЛГАРКА ОТ ТУРЧИН НЯКЪДЕ ПО ГОЦЕДЕЛЧЕВСКИТЕ БАЙРИ. В КРАЙНА СМЕТКА НЕ ЗНАЕ СЛЕД ТАТКА СИ ЛИ ДА ТРЪГНЕ ИЛИ ПОДИР МАМА СИ. НЕ МУ СЕ СЪРДЕТЕ. ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА КРЪСТОСАШ ПЕКИНЕЗ И НЕМСКА ОВЧАРКА. НИТО Е КРАСИВО НИТО ПАЗИ

    1. Не съм следил дискусиите на сайта на в-к „Труд“. Винаги ли се използват аргументи на такова високо интелектуално ниво?

  4. То не може да се каже че има чиста българска раса.. Византийци,турци,сърби,власи,кръстоносци.. Те са оставяли нещо по тия земи

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.