COVID-19 свали цената на купона за 8 декември

Грандиозните партита за 8 декември през тази година ще отстъпят на наздравици във вили и къщи в планината.

Офертите започват от 10 лева за нощувка

Наемат вили и къщи за гости за цялата компания

Подобни са цените и в хотел с 2 или 3 звезди

Коронавирусът свали цените на офертите за студентския празник 8-ми декември, разказаха за “Труд” туроператори и хотелиери. Забраната за работа на заведенията след 23.30 часа в цялата страна като част от мерките за ограничаване на Covid-19, доведе до намаляване на желаещите младежи да празнуват в шумни и големи компании. Тези, които все пак искат да отбележат празника, се насочиха към самостоятелни къщи и вили в планината. В тях купонджиите могат да празнуват без да се смесват с други посетители, при това до колкото часа решат. Компаниите често сами наемат за празничната вечер оркестър или DJ.

Офертите за вили и къщи под наем за 8 декември са на много изгодни цени, но вече не е ясно дали могат да се осъществят. Най-евтините предложения за 4 нощувки за 12 човека са за по 480-500 лв., показват оферти, публикувани онлайн. Така празникът излиза по 10 лв. на човек на вечер. Компаниите спестяват и от храна и напитки, като ги купуват от магазина и сами си приготвят трапезата, обясниха от туристическия бранш.
Предлагането е огромно, а голяма част от къщите в момента са свободни, показа проверка на предложенията, публикувани в интернет. По-малко опции за избор имат по-големите компании от 10-12 и повече души. Те могат да избират между стотина оферти, докато тези от по 6-8 човека могат да разгледат хиляди предложения преди да изберат най-подходящото място според изискванията ми. По-евтино излиза празникът, ако студентите наемат къща край морето. По около 10 лв. на човек на вечер излиза празникът и в хотел с 2 или 3 звезди, но в тази цена влиза и закуска.

Повече ще трябва да се бръкнат купонджиите, ако изберат вила на планина, като тогава нощувката излиза с близо 50 на сто по-скъпа. Най-евтините оферти за планина започват от 12-15 лв. на ден на човек, отново при компания от 12 души и 4 нощувки.

Най-скъпо ще струвал празникът за тези, които останат край София и наемат луксозна вила с частен басейн, собствен фитнес и спа център. В цената влизат още плодове, вода, чай и кафе. За 12 души и 4 нощувки наемът на къщата струва общо 16 241 лв., или по 338 лв. на нощ на човек.

Партито само при разхлабване на мерките

Кувертите за кръчма в София вървят по 30 лева

Менютата включват три ястия и питие

Заради работното време на заведенията през тази година купонът за студентите ще продължи едва до 23.30 часа.

Кувертите за отбелязване на 8 декември в София през тази година вървят по 30-40 лева.

Но вместо на парти до зори, младежите, които решат да празнуват в ресторант, ще могат да се насладят единствено на вечеря, сладки приказки и кратки танци до 23.30 часа, при това само ако дотогава мерките бъдат разхлабени. Затова и офертите за празника през тази година от механи и кръчми се броят на пръсти.
Повечето от тях предлагат два варианта за меню, които включват салата, предястие, основно, 100 милилитра ракия или друг български алкохол, минерална вода и безалкохолно.

Както и оркестър, който да се погрижи за музикалното оформление на празника.

В центъра на купона през минали години - столичния Студентски град, обещават вместо кротка вечеря, кратки, но интензивни партита с DJ и плата с хапки и десерти.

В цената влизат още български алкохол, вино и уиски на корем. Цената на тази оферта е 49 лв.

В Банско, Боровец и Пампорово чакат младежите с жива музика

Давате 70-100 лв. за две нощувки с празнична вечеря 

Романтиците ще се бръкнат до 2200 лв.

Предимство на офертите за празника в хотелите на зимните курорти е, че след тежката вечер можете да охладите страстите в басейна.

Цените на офертите в най-големите ни зимни ски курорти за 8 декември са по джоба на почти всеки.
Предложенията за две нощувки със закуски, вечери и празнична вечеря с DJ или жива музика в механа на студентския празник през тази година започват от около 70 лева и достигат до 80-100 лева.

В някои от пакетите влиза и ползването на басейн, в който студентите могат да охладят страстите след горещата празнична вечер. Офертите най-често предлагат и ползване на сауна и джакузи.

Хотелиерите са категорични, че са взели всички необходими мерки, за да гарантират сигурността на празнуващите по време на престоя им. Притесненията на тези, които предпочитат партита в самостоятелни къщи са, че разгорещените страсти в механите и дискотеките ще свалят бариерите и ще намалят социалната дистанция. Не е ясно обаче дали купони въобще ще има.

В онлайн пространството не липсват и доста по-солени оферти за двама, ако някой студент наистина иска да впечатли много половинката си.

Най-скъпите оферти за 4 нощувки за двама надхвърлят 2200 лв., като опции за настаняване има както в планината, така и край морето. В цената в тези случаи обаче е включена единствено закуска, а празничната вечеря двойката трябва да си организира и плати допълнително.

Коментари

Задължително поле