ЦСКА води преговори с три проектантски компании за реконструкцията на стадион „Българска армия“

ЦСКА води преговори с три проектантски компании за реконструкцията на стадион „Българска армия“, съобщи "Блиц". Едната е английската Arup Group, която е известна със строежите си на много забележителности в света – стадионите на Байерн, Манчестър Сити, този в Пекин за олимпийските игри през 2008 година, операта в австралийския град Сидни, прословутата тройна сграда в Сингапур, новия стадион на Валенсия, който все още не е построен, и други.

Втората компания е основана от англичани, но е със централно седалище в Германия и е построила доста стадиони на клубове от Първа и Втора Бундеслига. Третата проектантска компания също е германска.

Най-късно до месец ЦСКА ще подпише договор с една от трите фирми. Клубът няма да събаря „Българска армия“, а ще реконструира стадиона си. Всичко обаче ще бъде максимално изпипано и ще отговаря на всички съвременни европейски изисквания. Към стадиона ще има доста места за отдих – кафенета, ресторанти, а според непотвърдена информация има идея да бъде построен и басейн.

В Борисовата градина се надяват през идното лято да бъде даден старт на големия проект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят