Дани Алвеш: Може да се колебаете да подпишете с 38-годишен играч, но не и ако се казва Алвеш, Меси, Роналдо или Ибрахимович

Дани Алвеш се противопостави на критиките, които получи за трансфера си в Барселона след напускането на Сао Пауло. На 38 години бразилецът вярва, че има какво да предложи на отбора и че винаги е мислил да се върне в испанския клуб. „Когато си тръгнах, казах, че когато бях тук, бях щастлив. Да бъда част от историята на Барселона, да усетя тези цветове, е това, което искам. Ако нещата са хубави, трябва да ги повториш. Да бъда тук отново е подарък, който отварям всеки ден. Винаги се боря за това, което искам. Исках да се върна, защото нямах възможност да се сбогувам с Барса. Не можах да се сбогувам след осем години и 23 титли. Аз съм човек, който обича този клуб” , каза бившият играч на Сао Пауло в интервю за радио Каталуния.

Алвеш остави скромността настрана и се сравни с големи футболни звезди, коментирайки сегашната си възраст. „Знаех, че мога да играя, ако дойда тук. Може да се колебаете да подпишете с 38-годишен играч, но не и ако се казва Дани Алвеш, Меси, Кристиано Роналдо, Ибрахимович” , добави той, преди да коментира как се чувства да се върне в Барселона без Меси, който сега е в ПСЖ. „Той е най-добрият играч в историята на футбола. Странно е да си тук и да не го виждаш на терена. Понякога нещата не вървят по начина, по който мечтаем. Вече казах, че няма да бъде в по-добър клуб от този. Същото, което ми каза и той, когато си тръгнах. Би било страхотно да сложи край на кариерата си тук” , каза крайният защитник.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят