Давид Силва е осъден за лека телесна повреда на жена

Играчът на Реал Сосиедад Давид Силва беше осъден от Инструкционен съд номер 3 на Сан Бартоломе де Тирахана да плати глоба от 1080 евро за побой над млада жена в "сбиване" по време на честването на последния карнавал в Маспаломас. Според Tiempo de Canarias братът на Давид Силва също е участвал в битката. Делото не се състоя, тъй като подсъдимите признаха фактите, което позволи да бъде постановена присъда.

El Tiempo de Canarias има достъп до делото, в което се разказват събитията, случили се в ранните часове на 19 юни в района на Campo Internacional de San Bartolomé de Tirajana. Според Tiempo de Canarias Дейвид Хименес Силва „сграбчил силно ръката на младата жена“, „за да я отблъсне, карайки я да падне на земята“. Вследствие на падането младата жена е получила "посттравматични болки във врата, контузия в левия лакът, разкъсване на втория пръст на лявата ръка, разкъсвания на двете колена и двата крака".

След като призна фактите, халфът беше осъден да плати глоба от 1080 евро - при ставка от 12 евро на ден за три месеца - като "автор, отговорен за лека телесна повреда".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят