DJI Mini SE – Дронът, който се побира в портфейла ви

В наши дни пазарът на потребителски дронове расте с невероятно бързи темпове. През следващите години се предвижда пазарът на дронове да надхвърли цифрата от 1 милиард долара по продажби.

Както знаете, дронове над  250 g задължително трябва да бъдат регистрирани. Това ограничение накара компаниите за дронове да се надпреварват да създават „ултра-леки“ летателни машини.

Говорейки за ултра леки дронове, не може да не споменем един от тях - DJI Mini SE, който е и един от най-евтините на пазара.

Очевидно Mini SE има своите недостатъци, но цената от $300 за дрон с камера с добро качество и контролер е трудно да се победи.

DJI Mini е дрон, предназначен изключително за развлекателна употреба и е перфектна опция, ако не искате да харчите много голяма сума, като същевременно искате машина, която ви позволява да правите зашеметяващи видеоклипове или снимки.

Също така е важно да се отбележи, че dgi mini se е лек като перце и компактен, така че можете лесно да го носите със себе си при пътуванията си.

Снимки

Микродроновете често трябва да жертват мощната камера за сметка на цената, тъй като по-голямата част от цената на дрона се намира в камерата. Но Mini SE предлага огромно качество на камерата за такъв малък размер. Този малък дрон има мощна камера в сравнение с други микро дронове на пазара, тъй като заснема 12-мегапикселови снимки в jpeg формат.

Правенето на снимки с DJI Mini SE става с изключителна лекота. Можете да насочите камерата под произволен ъгъл право надолу и директно напред и дори да наклоните до 20°. Камерата има ½,3 инча CMOS с 12MP и 83° зрително поле. ISO е само 100-3.200.

Като цяло снимките, направени от Mini SE, се сравняват с камерата на добър смартфон, а и като се има предвид, че имате и дрон, който може да лети на стотици метри в небето за спиращи дъха снимки, можем само да заключим, че е невероятна машина.

Видео

Качеството на видеото на DJI Mini SE също е страхотно – заснемате става при 2.7k 30FPS или 1080p до 60FPS. Като „икономичен дрон“, това качество на видео е невероятно.

Видеата с DJI Mini SE не отговарят на професионалните стандарти, тъй като има забележим шум в по-тъмните зони, но въпреки това видеоклиповете излизат изключително детайлни.

Софтуер

Софтуерът на DJI Mini SE е същият като на всички други дронове на DJI и може би е един от най-добрите софтуери като цяло. С приложението DJI Fly можете да управлявате дрона, да заснемате изображения/видеоклипове и дори да ги редактирате и споделяте с натискането на няколко бутона. Интерфейсът на приложението има прост и интуитивен дизайн, което прави навигацията през него лесна дори за начинаещи.

Софтуерът на Mini SE също ви дава безплатни уроци за това как да управлявате по-добре вашия дрон и има функция за редактиране и подобряване на камерата, която ще направи вашите кадри още по-невероятни.

Дизайн

Mini SE почти не се различава от своите предшественици, както по размер, така и по външен вид, но контролерът е малко по-различен. Въпреки че контролерът DJI Mini SE може да не е най-модерният, той побеждава конкуренцията по размер и тегло, тъй като можете също да го сгънете в по-компактен размер. Дръжките за смартфон на контролера излизат от дъното и могат да се справят дори с най-големия размер телефон.

Полет и стабилност

Полетното изживяване с DJI Mini SE е много близко до това, което получавате с други дронове на DJI. Мини дронът е лесен за настройка.

Има три различни режима на полет:

  • Позиция
  • CineSmooth
  • Спорт

Режимите Position и CineSmooth са почти идентични, с изключение на скоростта, тъй като в режим Position максималната скорост е 28,6kph (17,8mph), докато в CineSmooth скоростта е намалена до 14,3kph (8,9mph.) От друга страна, спортният режим има по-чувствителни контроли и максималната скорост е около 46 км/ч (29 мили/ч).

Има и ATTI, авариен режим, който се активира автоматично, когато сензорите за зрение са деактивирани и GPS сигналът е слаб или недостъпен. Мини дронът има и функция за автоматично „връщане към дома“, която може да се активира ръчно чрез контролера или приложението и се задейства, когато DJI Mini SE излезе извън обхвата или батерията е достатъчно ниска.

Полетното изживяване е гладко - сензорите за кацане на дрона ще се задействат, ако летите твърде безразсъдно. Приземяването на Mini SE е лесно - трябва само да натиснете бутона за кацане.

Обхват

Като се има предвид цената на Mini SE, обхватът му е зашеметяващ. Може да лети на разстояние до 4 км от вас. Въпреки това, винаги трябва да държите дрона си в полезрението си от съображения за безопасност.

Скорост на полета

Много микродронове страдат от това, че са податливи на вятър, тъй като са доста леки. Въпреки това, DJI Mini SE има устойчивост на вятър до 37,8 км/ч и максимална скорост на полета до 46,8 км/ч, което ви позволява да пътувате по-бързо и по-далеч от всякога.

Живот на батерията

Животът на батерията също е несравним за дрон с такъв размер, тъй като можете да летите 30 минути с напълно заредена батерия. Това е възможно, защото DJI Mini SE е малък и изключително лек.

Финални думи

DJI Mini SE поставя нов стандарт на пазара за мини и достъпни дронове. Със страхотна камера, скорост и гъвкавост, той е един от най-добрите дронове за начинаещи с ограничен бюджет.

DJI Mini SE е отличен избор, ако намате никакъв опит в летенето на дронове. Той не само е достъпен, но също така идва с много функции, които го правят изключително лесен за летене.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии