Драма на Копа Америка - фенове на Уругвай се нахвърлиха да бият децата на играчите и колумбийските ултраси (ВИДЕО)

Бой и скандала се е разразил след мача, в който Колумбия си осигури място на финала на Копа Америка след победа с 1:0 над Уругвай. След срещата на трибуните избухнал конфликт, в който участваха футболисти и фенове на двата тима, които се биха на стадион "Банк ъв Америка" в Шарлът. След мача страстите се разгоряха, а всичко се пренесе и на трибуните. Някои уругвайски играчи бяха забелязани да се блъскат с колумбийски фенове, а самият конфликт не е възникнал само заради провокации, но и защото в една част от трибуните са били заплашвани семействата на уругвайските футболисти. Така след мача уругвайският защитник Хосе Мария Хименес каза, че някои колумбийски фенове са станали агресивни към членове на семействата на уругвайския отбор на трибуните, някои от които са били с малките си деца след мача.

Мина Бонино, партньорката на Валверде, тичаше с дете на ръце, за да избяга от хаоса на трибуните, където седеше. Бонино има двама сина от аса на Реал и Уругвай. Едното е на 4 години, а другото току-що навърши годинка.

- Това е катастрофа, семейството ни беше в опасност. Трябваше да влезем на трибуните, за да защитим нашите близки, малките бебета. Нямаше нито един полицай..., а ние стояхме и защитавахме семействата си, себе си. Надявам се тези, които организираха това, да бъдат по-съобразителни със семействата ни, това е катастрофа, същото се случва на всеки мач. Семействата ни страдат заради едни фенове, които пият две питиета и се държат като деца и нямат чувство за приличие.

Треньорът на Уругвай Марсело Биелса каза, че не е видял драмата след мача.

- Имаше някакъв спор в средата на терена и когато го видях, отидох в съблекалнята. Мислех, че благодарят на феновете за тяхната подкрепа. Но след това разбрах, че за съжаление там има някакви проблеми – посочи той.

След мача, когато всичко утихна, футболистите бяха със семействата си. Дарвин Нунес беше заснет да прегръща детето си и да го успокоява. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят