EVN участва в открит урок по енергийна ефективност в пловдивско училище

Служители на EVN участваха в открит урок на учениците от 4-А клас на ОУ "Райна Княгиня" в Пловдив, което е участник в програмата "Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология". По време на открития урок на тема "Какви са къщите на бъдещето?" децата представиха знанията си за разумно използване на природните ресурси, придобити в часовете по програмата. Експерти от EVN запознаха децата по достъпен за тях начин с интересна информация за енергийната ефективност, както и с възможностите за откриване на енергийните загуби в един дoм - чрез заснемане с термографска камера.

Учениците се запознаха с начина на заснемане и ползите от това за всяко домакинство. В допълнение децата получиха малки подаръци със занимателни игри от кампанията.

Провеждането на открити занимания е част от дългогодишната инициатива на EVN, одобрена от МОН. Програмата "Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология" се провеждат през учебната 2016/17 г. в 58 училища в Югоизточна България и обхващат 11 400 ученици. Програмата е насочена към ученици от втори, трети и четвърти клас. През настоящата учебна година в Пловдивска област към инициативата са се включили 9 училища с 2105 ученици.

Коментари

Задължително поле