Fibank и УниКредит с награди от Webit Europe 2017

Двете банки са единствените финансови институции с отличия

На фестивала бяха отличени дигитални проекти, иноватори и интегратори на технологични решения в България

Fibank и УниКредит Булбанк са двете финансови институции с награди от международния фестивал Webit Europe 2017.

На фестивала бяха отличени 31 от най-добрите дигитални проекти, иноватори и интегратори на технологични решения в България.

Fibank получи приз за “Най-добро решение за дигитално плащане”. Той бе връчен на Мариана Саджаклиева, директор “Операции” във Fibank.

“Благодаря за наградата. Тя е важна за нас, защото през миналата година Fibank в сътрудничество с MasterCard стартира иновативна платформа за електронни плащания. Тя позволява на клиентите да използват своите смартфони, поддържащи NFC технология, за бързо и сигурно средство за разплащане на всички терминали с безконтактна функция, които приемат MasterCard. Подобна платформа за дигитални плащания бе предложена за първи път не само в България, но и на Балканите”, сподели Саджаклиева, като благодари на своите партньори в лицето на Ваня Манова, мениджър на MasterCard за България и Македония.

УниКредит Булбанк пък грабна отличието за “Най-добро приложение за мобилно банкиране”. Наградата за “Най-добро приложение за застраховане и финанси” отиде при “Дженерали България холдинг”.

Сред наградените от международното жури на Webit са и “Аджибадем Сити клиник” и Медицински университет “Проф. Др. Параскев Стоянов” - гр. Варна. Те спечелиха съответно отличията за “Най-добри иновации в здравеопазването” и “Най-добри иновации в образованието”.

С призове за “Най-добро приложение за умни градове” са общините София и Бургас.

“Български бизнес и академични лидери, кметове, законотворци и политици бяха номинирани и наградени от световните лидери на Webit общността за постиженията и заслугите си за най-добрите бизнес модели и иновации, развитие на дигиталната икономика, политически и управленски инициативи за успешно интегриране на технологични решения и подобряване на качеството на живот на хората”, съобщиха организаторите на фестивала.

Ето и някои от победителите в отделните категории:

1. Най-добро решение за дигитално плащане - Първа инвестиционна банка

2. Най-добро приложение за мобилно банкиране - УниКредит Булбанк

3. Най-добро приложение за застраховане и финанси - Дженерали България

4. Най-добро приложение за умни градове “Мобилност” - Столична община

5. Най-добро приложение за умни градове “Администрация” - Община Бургас

6. Най-добри иновации в здравеопазването- Аджибадем Сити клиник

7. Най-добри иновации в образованието - Медицински университет “Проф. Др. Параскев Стоянов” - гр. Варна

Коментари

Задължително поле