Fibank пуска сребърна монета с масивна позлата с образа на св. Николай Чудотворец

На 6 декември предстои да отбележим един от най-големите православни празници в България – Никулден. Дни преди празника Първа инвестиционна банка предлага на своите клиенти изцяло нова сребърна монета с масивна позлата с образа на Св. Николай Мирликийски Чудотворец. Изящният продукт е по идеен проект на Fibank и е произведен от една от водещите рафинерии в света – швейцарската PAMP. Монетата е с тегло 1 унция и е изработена от сребро с най-висока проба 999/1000.  

„Въпреки всички трудности през 2020 г., предизвикани от пандемията с COVID-19, забавянето на доставките  и на международните ни партньори, успяхме да реализираме една от най-силните години за пазара на златото. Възобновихме някои от знаковите си продукти, успешно лансирахме и нови идеи по наш проект – една от които е монетата с образа на Св. Николай Чудотворец. През 2020 г. златото безспорно затвърди своята лидерска позиция като предпочитан инвестиционен инструмент не само в България, а и по света. Цената на благородния метал се покачи с 26% в щатски долари, в рамките на 1 година. Очакванията ми за 2021 г. са след краткотрайния спад в момента, борсовите фиксинги да атакуват нива от 2100-2200 долара за тройунция“, каза д-р Валентина Григорова-Генчева – Директор „Злато и нумизматика“ в банката.

Св. Николай е един от най-популярните светци в православието, затова често е изобразяван заедно с Исус Христос и Богородица. Той е единственият светец, който притежава силата да възкресява. Новата монета вече е налична в нашите клонове и в електронния ни магазин my.fibank.bg/GoldShcop.

Коментари

Задължително поле