Ремонт затваря едната лента на тунел „Траянови врата“

30 нови заразени с коронавирус за денонощието, общо стават 611 Излекувани вече са 48 българи

ООН прати 90 тона помощи на Венецуела

2000 починали от Covid-19 за пореден ден в САЩ

Доклад: Пандемията може да тласне към бедност над половин милиард души

Институтът по микробиология на БАН разработва ваксина срещу коронавируса

Започва масовото тестване за Covid-19 в Банско

Премиерът и Светия синод обсъждат мерките за предстоящите празници

Тръмп: Борис Джонсън изглежда е по-добре

Ето какво ще е времето днес

Легендарният Божидар Искренов ексклузивно пред „Труд“ от Вашингтон: Най-големият бич за хората са страхът и паниката

Близнаците ще се разочароват от колега, Стрелците с небивал успех на работното място – Дневният хороскоп на Алена

На 9 април 2020 да почерпят

Делфини плуват в Перловската река

Лична вражда обезглави Българската банка за развитие Кръгът „Капитал“ отмъсти на Стоян Мавродиев

Garitage Park привлече още седем големи компании като наематели в комплекса Над 130 семейства вече намериха своя нов дом в Парка

Два месеца преди откриването на Фаза 1 на най-мащабния многофункционален комплекс в България Garitage Park, първите две офис сгради са отдадени над 90%, а 130-те жилища, разположени в ниски блокове и редови къщи, са напълно реализирани.
„Изключително сме доволни, че скоро след като привлякохме за свой наемател високотехнологичната компания VMware, нашият проект и средата, която той предлага, бе оценена от компании като Milestone Systems, Euroccor и Atos Bulgaria Competency Centre, част от световния лидер в дигиталната трансформация Atos. Радваме се, че Garitage Park се позиционира успешно като притегателен център на ИТ и аутсорсинг индустрията в България.”, споделиха Атанас Гаров и Давид Давидов, управляващи партньори в Garitage Park.
Наред с офисните площи, напредва реализацията на търговските площи в комплекса – като Billa, Lilly, Sopharmacy, Братя Хлебари, са част от обектите, които ще се открият в рамките на тази и следващата година, осигурявайки редица удобства и услуги за ползвателите на Garitage Park.
Припомняме, че в началото на годината високотехнологичният гигант VMware нае повече от 20 000 кв.м. в офис площи в комплекса, като усвояването им ще започне през средата на 2019 г. Обявената наемна площ все още е най-голямата офисна сделка, сключвана на българския пазар.
Предсрочната реализация на над 90% от офисните площи от Фаза 1 напълно оправдава амбициите на инвеститорите да продължат с бързи темпове реализацията и на следващите две офисни сгради – 3 и 4 с обща отдаваема площ 48 хил. кв. м. и 1200 паркоместа. Припомняме, че първата копка на Фаза 2 бе направена през април 2018 г. като заедно с нея ще бъде изградена и спортна зала „София парк“ с капацитет за 1 700 зрители, която ще бъде новия дом на волейболен клуб „Левски“.
Верни на принципите на BREEAM Communities, британския стандарт за устойчиво строителство, Garitage Park дава заявка капацитетът на залата да бъде използван и от работещите и живеещи в комплекса, които ще имат възможност да практикуват волейбол, баскетбол и футзал. През следващата пролет се планира и откриването на спортния комплекс с площ над 3600 кв. м, включващ плувен басейн, спортна зала, рехабилитация, СПА услуги и др., допълвайки  многото удобства, които ще бъдат предложени от Garitage Park – паркова среда с детски и спортни площадки, основно училище за 500 деца, ресторанти, кафенета и други.
Garitage Park се намира в район с добре развита инфраструктура и директен достъп от Околовръстен път, което осигурява бързо и удобно придвижване до център, летище и различни части на столицата. Мащабният жилищен и бизнес комплекс е разположен на 167 000 кв. м. Проектът ще се реализира поетапно и в напълно завършен вид ще включва 95 000 кв.м. офиси, 60 000 кв. м. жилища и 90 000 кв.м. паркова среда с езеро, детски и спортни площадки. В Парка ще бъдат изградени основно училище за 500 деца, спортен център с басейн, спортна зала за 1700 души, супермаркет, ресторанти, кафенета и други. Комплексът ще разполага с 4 500 парко-места.
Garitage Park е първият в Централна и Източна Европа мултифункционален комплекс, получил окончателен сертификат с отличен рейтинг по международната схема на стандарта BREEAM Communities 2012 за социална, икономическа и екологична устойчивост.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.