Има ли професионални покер играчи в България?

Покерът се превърна в световна игра и все повече почитатели избират именно това предложение, когато потърсят забавление, което изисква стратегия, техника и внимание към всеки един детайл. Ще разберем от анализа на Bet365 казино в www.silentbet.com още една интересна подробност – тази игра не само се радва на внимание от българските играчи, но днес ще забележим, че някои от рекордьорите са именно българи. Любопитен факт е, че мнозина смятат покера за игра, която е създадена в САЩ, но и до днес спорът се води между Германия и Франция, като няма точен победител. Как се справят обаче родните играчи?

Ще забележим, че миналата година един българин успя не само да влезе в рекордите на Гинес, като човек с най-голяма парична награда от онлайн турнир. Стоян Маданжиев успя да изненада света, след като се записа в онлайн покер сериите и си тръгна със сума от приблизително 4 милиона долара. Може би това е един от най-големите успехи, които сме виждали, а и най-интересното е, че преди да се насочи към този вид експанзия, играчът не можеше да се смята за потенциален фаворит в този вид турнири. Точно това обаче е красивото на покера, във всеки един момент можем да бъдем фаворити.

Любопитен факт  е, че Стоян не е фаворитът и един от най-печелившите играчи. Тази чест се пада на Димитър Данчев, чийто успехи минават сумата от 4 милиона долара, но е важно да отбележим и още една подробност, този  играч не е натрупал състоянието си от един или няколко турнира, тук говорим за активност, която през годините се отчита все по-сериозни приходи, но както вече напомняме, покерът не е постоянен и след като интересът се засилва, даден играч може да ни изненада с успех в голям турнир, друг с постоянство.

Докато горните два таланта могат да ни изненадат със сериозни успехи, трябва да запомним и още една важна подробност, третият най-добър играч на база приходи е Огнян Димов. Ако питате него, най-вероятно изобщо не се притеснява от позицията си, особено след като открием, че с приходите си от покер е успял да се позиционира в клуба на милионера. За своята игра и стратегия, Димов е инкасирал сумата от 2.2 милиона долара, като тук също ще забележим и наличието на постоянство, като в някои случаи родният играч е успял да се похвали с успехи, в други не толкова.

Какво ни показва всичко това? Докато Маданжиев може да се смята за прецедент в световния покер, почитателите на играта трябва да запомнят много ясно, че не е задължително да вървят по неговите стъпки и да се радват на същия успех. Много често професионалистите прекарват години в търсенето на своята правилна формула за успех и именно тя ще се отплати във времето.

Редица експерти твърдят, че в покера всичко вече е известно, всичко освен самият играч и неговият метод на игра, което превръща самата игра в толкова популярна и интересна. И докато говорим за професионалистите с по-сериозни приходи, не трябва да забравяме, че има още много играчи, които с интерес инвестират вниманието си в това предложение.

И нека не забравяме, че докато използваме покера като метод за забавление, а не като основен източник на ресурси, тогава имаме всички шансове да си тръгнем значително по-доволни от нашето представяне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове