Иран искат от ФИФА да изхвърли САЩ от световното първенство - причината е невероятна

Tasnim News Agency, държавна медийна компания в Иран, настоява националният отбор на Съединените щати да бъде изключен от Световното първенство в Катар, тъй като американците публикуваха класирането на групата, от която са част двата отбора, с променено знаме на азиатците, като по този начин се нарушават правилата на ФИФА.

Националният отбор на САЩ представи в официалния си акаунт в Туитър ситуацията в класирането на група В от световното първенство, в която влизат те, Иран, Англия и Уелс. 
Американците представиха знамето на Иран без емблемата на Ислямската република в средата на знамето, детайл, който се появи на знамето на Иран през 1980 г. Американците представиха липсата на емблемата като форма на протест срещу правителството в Техеран, което нареди арестуването и осъждането на протестиращи, присъстващи на антиправителствени демонстрации, започнали през септември, след убийството на младата жена Махса Амини, която беше арестувана и измъчвана от иранската полиция, защото не е носила правилно хиджаб, облекло, специфично за мюсюлманските жени. 
„Съгласно параграф 13 от правилника на ФИФА, всяко лице, което напада достойнството или целостта на държава, лице или група лица, ще бъде санкционирано с отстраняване от най-малко 10 мача или за определен период, или може да получи друго дисциплинарно наказание."

Тъй като футболният отбор на САЩ публикува снимка на промененото знаме на Ислямска република Иран, те са нарушили правилата на ФИФА и правилното наказание, което трябва да получат, е отстраняване от минимум 10 мача. 

"Американският футболен отбор трябва да бъде изключен от Световното първенство ", обявиха ирански журналисти от информационната агенция Tasnim, според Daily Express. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт