Испания срещу историята - няма спечелен мач на европейско първенство срещу Англия

Отборите на Испания и Англия ще се изправят един срещу друг в неделя в Берлин в мач за европейската корона. Испанският вестник "АС" напомни, че тимът на Луис Де Ла Фуенте няма победа на еврошампионат срещу "Трите лъва", които за втори пореден път ще играят в мача за трофея. Лоши са спомените на англичаните от последния финал, след като загубиха от Италия след дузпи.

Историческият баланс между Испания и Англия е благоприятен за англичаните. Тези два отбора са се изправяли един срещу друг 27 пъти, със следния баланс: 10 победи за Ла Фурия, четири равенства и 13 английски победи. От тези 27 мача 19 са били в приятелски мачове, два - на Световни първенства, четири - на европейски и други два в скорошната Лига на нациите.

Балансът на Англия срещу Испания е най-добрият от всички съперници, срещу които се е изправяла Ла Фурия. Сигурното е, че в последните пет мача равенството е рядко - две победи за Испания, едно равенство и две победи за Англия.

На европейски първенства равносметката се усмихва на "Трите лъва", тъй като националният отбор на Испания никога не е успявал да ги победи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят