Испания затвори границите си за Джокович, снимат филм за драмата в Австралия

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович ще има проблеми, ако иска да се състезава в Испания, потвърди днес говорителка на правителството на страната. Сръбският играч няма да бъде допуснат да влезе, ако не спазва здравните правила. "Това, което г-н Джокович трябва да направи, е да се ваксинира, това би било най-разумното нещо в момента", каза Изабел Родригес на пресконференция, попитана дали Новак ще бъде допуснат да се състезава в Испания.

Вчера Педро Санчес, министър-председател на Испания, заяви, че сръбският тенисист ще трябва да спазва здравните протоколи в страната, ако иска да се състезава, въпреки че не подчерта и не спомена ясно ваксинацията.

Родригес отстрани тази дилема, а допълнителен проблем за Новак е, че той редовно пътува до Испания, тъй като има къща в Марбея и остана там няколко дни в края на декември и началото на януари.

Целият свят е много добре информиран за това, през което премина Джокович в Австралия. Той получи медицинско освобождаване, за да защити титлата си на Australian Open. Австралийските власти му отказаха виза веднага щом влезе в тази страна. Новак обжалва и спечели, но загуби делото пред федерален австралийски съд, така че му беше отказана виза и беше взето решение за депортирането му.

Netflix изпрати екип да заснеме документален сериал, като е възможно да направи и игрален филм или сериал, признават дори австралийските медии. Въпросът е в този случай кой актьор би изиграл главната роля.  Австралийският The Sindey Morning Herald препоръчва поради физическо сходство Новак да бъде изигран най-добре от американския актьор Джейк Гиленхол.

Още преди няколко години първата ракета в света заговори за това. Новак Джокович беше попитан дали би искал да бъде изигран от Том Круз, а най-добрият тенисист в света каза не. "Ако имах избор, не бих избрал Том, въпреки че, разбира се, го уважавам", каза тогава Джокович и добави, че се възхищава на други актьори.

"Актьори, на които се възхищавам? Е, Ди Каприо, Де Ниро, Джерард Бътлър", обяви Джокович пред sports.com

Един от най-популярните актьори от по-младото поколение в Сърбия, подходящи за образа на Новак, със сигурност е Милош Бикович. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят