Какво прави авокадото с тялото ни

Авокадо, бактерии, черва, болести. На пръв поглед връзката не се вижда, но всъщност това е много важна здравословна формула. Учените успяха да определят ефекта върху червата от ежедневното ядене на авокадо. Резултатите може да ви подтикнат да промените своята диета.

 

1. Червата ни са свят на бактерии 

Червата са органът в нашето тяло, който съдържа най-голям брой бактерии. Освен това, могат да се срещнат около 1000 различни вида. Това не е причина за тревога, защото повечето от тях са здравословни за организма ни и предотвратяват развитието на микроби и инфекции. Обикновено хората имат 4 пъти повече полезни бактерии отколкото вредни такива. Учените намират начин да направят това число още по-голямо.

 

2. Тайната съставка

Оказва се, че авокадото „променя играта“. Ново изследване установява, че ежедневната консумация на този плод оказва положителен ефект върху стомашно-чревния тракт. Той не само увеличава броя на полезните бактерии и подобрява чревната флора, но също така намалява жлъчните киселини и увеличава мастните киселини и ацетата.

 

3. Как влияе авокадото на нашето здраве 

Резултатите показват, че ежедневният прием на авокадо увеличава разнообразието на чревната флора. Това, от своя страна, повишава имунитета и помага да се избегнат много сериозни здравословни проблеми като рак, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Също така е в помощ за неутрализирането на чревния дисбаланс и раздразненията.

 

4. Какво количество авокадо е необходимо 

Не е нужно да ядете цяло авокадо всеки ден. Жените могат да опитат с 140 грама, а мъжете да ядат малко повече - 175 грама. Добавете го към едно от дневните хранения. Не забравяйте, че само авокадото няма да направи чудеса за червата. Необходимо е да сте сигурни, че вашата диета е балансирана и да не забравяте да бъдете активни.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл