Карл-Хайнц Румениге: Франц Бекенбауер и Йохан Кройф бяха моите идоли

Президентът на борда на директорите на Байерн Карл-Хайнц Румениге даде интервю пред Станимир Симеонов в „YouTube“. Германската футболна легенда разказа спомените си от мачовете срещу националния отбор на България и срещу ЦСКА.

„Като малък по цял ден играех футбол, защото това ме правеше щастлив. Брат ми Волфганг ме водеше на училище и ме връщаше, хапвах нещо набързо и пак излизах да играя футбол. Франц Бекенбауер и Йохан Кройф бяха моите идоли. Бекенбауер беше най-добрият футболист на Байерн и на Германия. Кройф също като мен беше нападател. Винаги гледах с възхищение на тези двама футболисти“, заяви Румениге.

„Опитвал съм много спортове, но футболът ми доставяше най-голяма наслада. Затова и денонощно играех. За щастие показах, че имам по-голям футболен талант от останалите ми съученици и съотборници в клуба. Имах щастието, когато навърших 17 години, да ме привлекат в Байерн.

Играл съм много срещи срещу българския национален отбор. В първия ми мач срещу България (б.ред. - „лъвовете“ губят на „Васил Левски“ с 1:3 на 3 декември 1980) направих асистенция и отбелязах гол. След това играхме мач в Дюселдорф, който също беше квалификация за световното първенство. Победихме с 4:0 (б.ред. - 22 ноември 1981). Отново се отличих с асистенция и отбелязах два гола.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят