Косово иска по-строго наказание за Румъния

Футболната федерация на Косово изрази недоволството си от строгостта на наказанието, което УЕФА присъди на Румънската футболна федерация - глоба от 52 000 евро и мач без публика. По-рано косовското издание Gazeta Express определи наказанието като "леко".

УЕФА се произнесе по повод скандала от мача Румъния - Косово 2:0, прекъснат за почти 50 минути, след като група румънски ултраси показаха съобщението "Косово в Сърбия" и многократно скандираха "Сърбия, Сърбия".

След инцидентите Дисциплинарната комисия на УЕФА реши, че Румъния ще играе следващия мач у дома срещу Андора (15 октомври) при закрити врати и ще плати глоба. 

Футболната федерация на Косово (ФФК) изразява недоволството си от решението на УЕФА и ще подаде жалба с искане наказанието за Румънската футболна федерация да бъде възможно най-голямо, не само финансово, но и под други форми, за да служи като пример, че УЕФА при никакви обстоятелства няма да толерира такива расистки обиди срещу федерация - свой член и международно призната страна.
Новината за наказанието, постановено от континенталния форум, бързо беше подета от всички издания в Косово. Една от тях, Gazeta Express, изрази недоволството си от наказанието, наложено от УЕФА. "Без съмнение това е леко наказание за румънците“, пише изданието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят