„Лестър“ поиска Кръстев от „Славия“, от Италия и Германия също го следят

Филип Кръстев, халфът на „Славия“, е следен от „Лестър“, обяви „Дейли Мейл“. Шампионът на Англия от 2016 година е отправил запитване към „белите“, според публикацията. Далеч по-сериозно внимание на юношеския национал на България обръща местното издание „Лестършър Лайф“. В своя публикация се споменава, че полузащитникът дебютира за „белите“ още на 16-годишна възраст, а през настоящия сезон има 7 мача като титуляр в Първа лига с гол срещу „Дунав“ и асистенция в дербито с „Левски“. Според медията, ако се стигне до трансфер, Кръстев ще играе за тима на „лисиците“ до 23 години, а мениджърът Брендън Роджърс ще следи развитието му. Спряганата сума е в размер на 4.5 млн. паунда.

Президентът на столичния тим Венцеслав Стефанов призна за интерес към своя футболист, но не и за такъв от „Лестър“.

„Ако проявяват, би било добре, но в случая наистина не знам нищо – коментира боса на „белите“ пред "Труд". – Ето, казвам ви, че от вас научавам. Предполагам, че сериозните клубове идват, гледат, наблюдават, не говорят ей така на ангро, както повечето мениджъри в България правят. Има доста запитвания за Филип от Русия. Той първо там направи впечатление по време на един турнир. Запитвания има и от други клубове, но нищо конкретно. Още повече сега е такъв период, че няма мачове и няма къде да бъдат наблюдавани играчите. По принцип се учудвам за „Лестър“. Знам за интерес от Италия, клуб от Германия се обаждаше, но нищо конкретно.“

Стефанов припомни, че през годините именно мениджъри са пречили на „Славия“ за осъществяването на добри сделки.

„Стефан Велков имаше проблем, че неговите родители бяха подписали с италиански мениджър, чийто име не помня. Той провали два негови трансфера - в „Ювентус“ и „Фулъм“.

Беше направил фалшификация, че е роден в Неапол. В „Юве“ провали транфера, защото им каза, че Велков има един бъбрек. То е така, но той е с размерите на два. Стефан винаги е бил начело на всички функционални тестове.

После този италианец провали сделка с „Фулъм“. Бяхме се разбрали, оставеше само да подпише, после той се обади на англаните, че е негов агент и те се отказаха да влизат в такива отношения, уплашиха се. Понякога родителите в желанието си да бъдат много добри, не правят най-доброто за детето си.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ