"Левски" прави геймърски отбор като европейските клубове

"Левски" ще създаде свой отбор в гейминга по пример на много eвропейски грандове. На "Герена" обявиха, че стартират първия по рода си турнир, който ще определи най-добрите играчи сред привържениците на тима на FIFA 20. Първите двама пък ще станат част от историческия виртуален отбор на "сините" в електронните спортове.

Съобщението:

Във времена, в които не можем да бъдем заедно в нашия дом – стадион „Георги Аспарухов“, можем да продължим да печелим мачове и извън футболния терен!

Верни на това да вървим напред, търсейки всички възможни варианти за комуникация и колаборация с нашия най-ценен капитал – публиката, сме амбицирани да превърнем ПФК „Левски“ в първия български футболен клуб, който официално да стъпи на територията на електронните спортове. А с това да създадем и наш отбор!

За целта отново ще имаме нужда от Вашата безценна подкрепа и участие. На 11 април 2020 г. съвместно с партньорите ни от ESL, стартираме първия по рода си турнир в България, който ще определи най-добрите играчи сред феновете на „Левски“ по FIFA20, а първите двама официално ще станат част от отбора на футболния клуб по електронни спортове.

Победителите в надпреварата ще имат честта да защитават цветовете на любимия клуб в битки с грандовете на европейския и световен футбол! В комбинация с това те ще спечелят и карти за VIP-ложата на стадион „Георги Аспарухов“, както и възможността да обсъждат и прилагат своите стратегии с играещия FIFA треньор – Симеон Славчев.

Турнирът е с отворено записване и ще се проведе в три кръга - две отворени онлайн квалификации с максимален брой от 256 участници за всяка от квалификациите (11-12 април) и финал, който ще бъде излъчен на живо. В рамките на онлайн квалификациите ще бъдат излъчени най-добрите 8 играчи, които ще продължат към финалите на турнира на 18 април.

Краен срок за записвания – 11 април 2020 г. Пълна информация за надпреварата: (play.eslgaming.com)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове