Македонската футболна федерация услужливо "забрави" за гаменското поведение на феновете, благодари им и ги поощри

На официалния си сайт Македонската футболна федерация благодари на всички фенове, присъствали на мача на националния отбор на домакините срещу България, за да подкрепят играчите, като изрази и съжалението си, че тази среща не е завършила с положителен резултат за Северна Македония.

„Скъпи наши фенове,
Искрено благодарим на всички вас, които дойдохте от цяла Македония, за да подкрепите македонския национален отбор на Националния стадион „Тодор Проески” в мача срещу България.
Беше наистина впечатляващо да видиш как дори и в дъжда над 20 хиляди души безрезервно обичат и аплодират Македония.
От първата до последната минута. Всички съжаляваме, че националният отбор, въпреки многото усилия, не успя да постигне положителен резултат в крайна сметка, но сме дълбоко убедени, че ще бъдем на най-високо ниво в следващите мачове и отново ще имаме повод за празнуване пред пълни трибуни на стадиона", се казва в съобщението на федерацията.

В него няма нито една дума като укор към феновете за безобразното им поведение към символите на българската държава - освиркването на химна ни и задраскването на българското знаме дори на плакатите на невръстните македончета на стадиона, което не кореспондира на поведението на наставника на домакините Благоя Милевски преди мача, който каза, че политиката е за политиците и те няма да толерират провокации. 

Вероятно македонската федерация не споменава гаменското поведение на феновете си поради страх от заслужени санкции от страна на УЕФА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят