Меси ще продължи до Копа Америка 2024, благодари дори и на чистачката на националния отбор: Този триумф е за всички

Фаворитът за извънземното постижение - спечелването на 8-а "Златна топка" за най-добър футболист на планетата Лионел Меси, отправи затрогващо послание в социалните мрежи, благодарейки за целия свят - от чистачката на националния отбор до бившите му съотборници, които не успяха да спечелят световната титла преди 8 години, за триумфа в Катар сега. Той обяви, че ще продължи да играе с националната фланелка поне до Копа Америка 2024 г.  

"От Грандоли до световното първенство в Катар минаха почти 30 години.  Бяха близо три десетилетия, които ми донесоха много радости и малко тъга. Винаги съм мечтал да бъда световен шампион и не исках да спра да опитвам, дори знаейки, че това може никога да не се случи.
 Тази купа, която спечелихме, е и за всички онези, които не я постигнаха на предишните Световни първенства, на които участвахме, като през 2014 г. в Бразилия, където всеки я заслужаваше, защото съотборниците ми се бориха до самия финал, работеха усилено и я искаха, колкото и аз... И ние я заслужихме дори в този проклет край.
 Също така, това е и подарък от Диего, който ни насърчи от небето. И е на всички онези, които винаги са финансирали националния отбор, без да гледат толкова на резултата, а по-скоро на желанието, което винаги сме влагали, дори когато нещата не вървят, както искаме.
 И разбира се, е на цялата тази красива група, която се сформира и на треньорския щаб, и на всички хора от националния отбор, които, анонимни, работят ден и нощ, за да ни улесняват.
Много пъти провалът е част от пътуването и от ученето и без разочарование е невъзможно успехът да дойде.
Много благодаря от сърце!  Хайде Аржентина!!!", написа Меси в пост с видео от най-запомнящите се моменти в кариерата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят