Оправдан за сексуални престъпления съди Манчестър Сити за заплатите си за 2 години

Френският футболист Бенжамен Менди заведе дело за милиони долари срещу Манчестър Сити за неизплатени заплати, съобщи днес Sky Sports. 29-годишният играч иска бившият му клуб да му плати „удръжки от заплатата“, след като беше обвинен в изнасилване и сексуално насилие през 2021 г.
Британските медии припомнят, че Менди беше признат за невинен по-рано тази година за сексуални престъпления срещу редица жени, които се твърди, че са извършени през 2018 и 2020 г. във вилата на френския футболист близо до Манчестър.

Съдебните заседатели обаче не успяха да се произнесат по две обвинения, което наложи нов процес. Менди беше признат за невинен от съдебни заседатели при повторен процес в съда на Честър Краун през юли тази година. Договорът на френския футболист с Манчестър Сити изтече на първи юли тази година, а в момента той е играч на френския Лориен.

Sky Sports съобщава, че Менди е поискал от Манчестър Сити да му бъдат изплатени заплатите, които му се дължат до края на договора му. Британските медии съобщават, че делото е на стойност няколко милиона паунда.

- Манчестър Сити не плащаше заплатата на Менди от септември 2021 г., след като той беше обвинен по различни точки, за които по-късно беше оправдан, до края на договора му през 2023 г. Делото беше заведено в трудовия трибунал - казаха адвокатите на френския футболист.

Менди играеше в Манчестър Сити от 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят