Починалите при строителството на стадиони в Катар са само трима

Преди Световното първенство по футбол в Катар се заговори за тревожния брой работници, починали по време на строителството на стадионите за Мондиала. Главният изпълнителен директор на организационния комитет Насър Ал-Хатер излезе с изявление, като гарантира, че реалните цифри са значително по-ниски от тези, които пресата публикува.

Екстремните метеорологични условия превърнаха Катар 2022 в сложно организирано Световно първенство. Guardian твърди, че е имало 6500 смъртни случая при строителните работи. Насър Ал-Хатер се появи пред пресата в централата на Върховния комитет на Катар. Арабският шейх отрече броя на жертвите, разкрит от медията, и увери, че реалната цифра е значително по-ниска. 

„В Катар загинаха трима работници. Трима. Това са публични данни, които никога не сме крили. Данните, предлагани от различни медии, се използват за създаване на негативно отношение и отговор на лични интереси. Те са абсолютно неверни. Ние не ги признаваме. Това е безотговорна журналистика. Изглежда, че всеки, който умре в Катар, го прави за Световното първенство", бяха думите на Ал-Хатер. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят