Правят уъркшопи за учители и ученици за писане на автобиография и проекти по програма „Еразъм+“

На национален семинар на тема „От генерация Z към Генерация Европас - успешна пътека от професионалното обучение към пазара на труда” ще бъдат демонстрирани умения учениците в горните класове за  тяхната подготовка за пазара на труда.

Събитието се организира от Център за развитие на човешките ресурси, администриращ Програма „Еразъм+“ и Програма „Европейски корпус за солидарност”, заедно със съпътстващите дейности  “Европас“, „Еврогайдънс“ и  National VET Team. Семинарът е в рамките на „Европейска година на уменията - 2023”

To е насочено към ученици от 9 до 12 клас и учители от регионални професионални гимназии и средни училища, които ще демонстрират умения и постижения в учебната им подготовка. За тях ще бъдат реализирани практически ролеви игри за по-успешна подготовка за пазара на труда, в това число и с интегритет на електронната платформа на дейност Europass. Ще бъде организиран панел по време, на който ще се обърне  внимание  на ролята на Европас автобиографията и мотивационно писмо за успешна кариерна реализация. Ще бъдат посочени и дискутирани често срещани грешки и съвети за преодоляването им.

Чрез платформата Europass ще бъдат демонстрирани дигиталните инструменти за кариерна подготовка. Участниците ще имат възможността да се включат в практически уъркшоп по създаване на автобиография и мотивационно писмо чрез електронната платформа Europass.

Антоанета Войкова и Пенка Николова от Национален експертен екип по ПОО ще водят работно ателие за учителите на тема „Как да подготвим успешен проект по Програма „Еразъм+“.

В рамките на семинара на 1-ви декември в Сандански учители от ПГЕЕ- гр. Банско,  ПГТЛП „Гоце Делчев“- гр. Благоевград и ЗПГ „Климент Тимирязев“ гр. Сандански ще представят постиженията си в професионалното обучение на своите ученици, както и придобитите знания и умения от участие в образователна мобилност по Програма „Еразъм+“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование