Проектът за реновация на Hilton впечатли експерти на Building Innovation Forum

Емблематичният столичен хотел Hilton влезе във фокуса на „Building Innovation Forum“ 2021 с мащабния си проект за реновация. Той беше представен пред водещи фирми и организации, ангажирани с ключовите за пазара проекти, от архитектурно бюро Иво Петров - Архитекти. Концепцията за трансформация на сградата, която се намира в сърцето на столицата, е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп и залага на различни елементи от съвременната „зелена архитектура“. Тя включва пълно обновяване, допълване и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богато интериорно и екстериорно озеленяване, разширяване на парковата среда пред и зад хотела.

„Усетихме силната необходимост от контакт и взаимовръзка между съществуващата сграда и парка“, сподели по време на конференцията арх. Невена Данева от Иво Петров -  Архитекти.  По думите й, най-важното нещо пред екипа, отговорен за осъществяването на проекта, е било да си позволи на зеленината да стане част от хотела, като същевременно го запазят такъв какъвто е. „Помогнахме на сградата да се свърже с парка и да заживее в синхрон с него“, обясни арх. Данева.

Концепцията залага на различни елементи от модерната „зелена архитектура“

Тя допълни, че посредством добавяне на нови обеми и прецизно анализиране на формите е подчертана и трансформирана цялостната визия на Hilton Sofia. Така, след приключването на проекта за реновация, хотелът ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи, модерни и реновирани обществени пространства, включително най-висок клас президентски апартамент, специална клубна зона, по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, модерен ресторант, напълно обновено фоайе, козирка, която комбинира уникална зелена стена и остъкляване, което едновременно осигурява комфорт на посетителите и изцяло променя гледката от главното фоайе на сградата.

Проектът предвижда да реализира още първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти