"Рисунки в жълто" вече топлят в мразовитата зима на литературния небосклон

Излезе от печат дългоочакваният сборник с разкази "Рисунки в жълто", в който, с помощта на съставителите акад. Владимир Зарев и госпожа Весела Люцканова, са събрани най-добрите разкази от изданието на конкурса "Вие пишете, ние  четем"за 2020-та година.
"Одобрените разкази в представения сборник са с много добро качество, те доказват таланта на нацията ни, който очаква подкрепа. Никой частен издател, дори при висока оценка, вече не може да подкрепи финансово „великите неизвестни“, както ги наричат някои, а аз винаги отговарям, че „великите неизвестни днес са великите известни утре“, споделя съставителят Весела Люцканова за конкурса и сборника.

"Сборникът „Рисунки в жълто” поднася на читателите в България отделни фрагменти от този нов разказвачески модел, който ще даде още един нюанс в белетристиката ни, а тя не изостава от неопостмодерния дискурс на световната литература", пише за сборника Анжела Димчева, литературен критик и журналист. Книгата ще бъде представена днес от 19:00 в YALTA CLUB, а лауреатите на конкурса ще получат своите награди. На представянето на сборника ще бъдат обявени и финалистите в конкурса "Измерение Х" на изд. "Библиотека България".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства