С „Не се сърди, човече” Осиек се подготвя психически за битката в София

Любопитен детайл се забелязва на една от снимките на делегацията на хърватския Осиек в самолета за България. Футболистите загряват за битката с ЦСКА с играта „Не се сърди, човече”. Дали се учат да губят достойно, това ще покаже срещата между двата тима на националния стадион „Васил Левски” утре. В официалния си сайт Осиек пише, че ЦСКА е първият клуб, с който ще се срещне за втори път в евротурнирите. Преди две години във 2 -рия квалификационен кръг на Лига Европа "червените" отстраниха хърватите след изпълнение на дузпи и разменени победи по 1:0. Сега в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите от Осиек заявяват: „Вярваме, че крайният изход ще бъде по-благоприятен за нас, отколкото през лятото на 2019 г., когато „дузпи“ ни спряха по пътя към следващия кръг”. Мачът е утре от 20:00 ч. 
Хърватите се оплакаха и от времето в София: „Между другото, и в тази страна цари голяма жега, а метеоролозите обявяват температура от 38 градуса по Целзий в деня на мача. Не е трудно да се отгатне какво е да играеш в такива условия...Този път ЦСКА ще посрещне Осиек на националния стадион "Васил Левски", чийто капацитет е 44 000 зрители. На последното гостуване играхме на скромния „Българска армия” и си спомняме, че феновете на домакините създадоха много добра атмосфера. Този стадион обаче няма необходимата категоризация от Европейската футболна федерация за това ниво на турнира”, отбелязва още сайтът на Осиек.
„Самолетът Fokker 100 на TradeAir, с който летяхме, имаше 55 пътници, включително двама репортери от Glas Slavonije и Sportske novosti. След кацането в българската столица, където е с час повече, отколкото в Хърватия, ни посрещнаха температури над 30 градуса, но това не можеше да ни изненада предвид времето, което прекарахме в Хърватия през последните седмици, преди да се освежим през уикенда”, отбелязват хърватите. 

Те вече кацнаха у нас и почиват. По-късно ще проведат официална тренировка.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят