Шампион с "Рейнджърс": Тодоров е готов на всичко за отбора

Нийл Макан, мениджърът на "Инвърнес", отдели специално внимание на най-силно представящия се футболист под негово ръководство, българинът Николай Тодоров. Бившият играч на "Рейнджърс" и "Саутхямптън" изрази своето задоволство от формата на тарана, реализирал 6 гола в последните 5 мача за шотландците и общо 12 през кампанията.

"Когато Тоди излезе на терена, той превключва на друга скорост, а аз очаквам това от всички мои футболисти - обясни трикратният шампион на Шотландия пред местното издание "The Press and Journal". - Николай е наистина шумен и ефективен в тренировъчния процес. Той вкара някои наистина специални голове, но не са само те - има добра комуникация с останалите на терена и помага в двете фази на играта."

Тодоров има 10 гола за първенство, а Макан продължава: "Отношението му към отбора е превъзходно. Работата с него е чудесна, голям професионалист е. Показателно е отношението му към клуба. Когато излезе контузен срещу "Рейт Роувърс" прекара следващите няколко дни в ледена вана, за да бъде готов още за предстоящия мач. Това е, което се иска от футболистите - да правят всичко възможно, за да са на терена. Отличен е в завършващата фаза, а последните му няколко гола са показателни. Веднъж с глава от трудна позиция, срещу "Мортън" пък вкара с удар без подготовка и със завъртане. Попаденията му бяха наистина специални. Увереността го кара да рискува."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят