Спалети се ядоса: Имаме 26 страхотни играчи, а не само един

Селекционерът на Италия Лучано Спалети имаше критики към играчите си въпреки победата с 2:1 над Албания в първия мач от Евро 2024. Селекционерът на моменти беше недоволен от отношението на отбора и факта, че играчите му не решиха мача, като отбелязаха повече попадения. „Виждал съм много хубави неща, но те са безполезни, ако не водят до нищо.“ Трябваше няколко пъти да надвием съперника, но не го направихме. Започнахме атаки, стигнахме до някъде и изведнъж пак върнахме топката”, недоволен бе Спалети.

Той беше попитан дали отборът му е твърде зависим от Николо Барела и този въпрос го подразни: „Това е национален отбор и можем без всички. Имаме 26 страхотни играчи, а не само един. Всеки един от тях е важен".

След това той продължи с коментара си за мача.

„През второто полувреме Албания вдигна глава, а нашите атаки бяха спряни от тяхната защита. Когато тръгнахме в атака, щяхме да стигнем до наказателното поле, но като че ли бяхме прекалено уверени и не довършихме нещата. Спечелихме мача, защото направихме много неща както трябва, но имаше моменти, в които можехме да търсим нов гол и дриблирахме спокойно, все едно сме господари на терена и играем добре. Независимо дали става въпрос за гол или грешен пас“, завърши специалистът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят