Станислав Генчев: Мантека напуска, с Кацикас преговаряме

Новият старши треньор на Локомотив София Станислав Генчев разкри, че Октавио Мантека ще напусне тима на "железничарите".

"Локомотив е сериозно име в българския футбол, отбор с традиции, който заслужава да показва добър футбол. Локомотив е от традиционните отбори, които показват истинското лице на българския футбол. Не се замислих да приема офертата. Ако смятах, че е крачка назад, нямаше да я направя. Аз съм преценил нещата, за мен е удоволствие да работя тук", сподели той в интервю за БНТ.

Негов помощник ще бъде бившият капитан и наставник на Левски Живко Миланов. Петър Пеев ще изпълнява ролята на кондиционен треньор, а Йордан Господинов запазва позицията си като треньор на вратарите.

"Има основни футболисти с изтичащи договори. Първата основна цел е да задържим повечето от тях, защото не искаме да градим отбор от нулата. Октавио Мантека напуска със сигурност, с Георгиос Кацикас се водят преговори, като аз лично се надявам да остане, тъй като е доста сериозен футболист", допълни той.

Новият наставник на "железничарите" ще бъде представен в "Надежда" на 6 юни, когато възпитаниците му започват подготовка за новия сезон.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят