Световен шампион, който нарече Меси аутист, пак го критикува заради нивото му

Лионел Меси продължава да бъде атакуван от своите недоброжелатели след елиминирането на ПСЖ от Шампионската лига от Байерн Мюнхен. Един от тях, който вече имаше проблеми в миналото поради критиките си, е Кристоф Дюгари, световен шампион с Франция през 1998 г., който стана телевизионен коментатор. Сега бившият футболист поиска от аржентинеца публично да потвърди уважението си към ПСЖ. 
„В тази история искам да чуя как Меси ще уважи клуба. Какво иска това момче? Да дойде и да ни обясни, че обича ПСЖ, че е щастлив, че неговото представяне не беше толкова добро през последните няколко седмици по една или друга причина, че той все още вярва, че има краката, за да може да даде най-доброто от себе си, че обича този клуб...“, обяви той пред RMC Sports.

„Очевидно е, че представянето му не е на ниво. За какво е там? Има го за маркетинга, за фланелките, за представянето?", продължи бившият играч на Барселона, Милан, Олимпик Марсилия и Бирмингам, шампион на Евро 2000.
През юли 2020 г. бившият футболист направи осъдително изказване по времето, когато Антоан Гризман не можа да намери нивото си в Барселона на Кике Сетиен, където Меси беше основната фигура в тима. "От какво се страхува Гризман? Момче, което е високо 1,50 метра и е наполовина аутист? Всичко, което трябва да направи, е да се изправи срещу него в даден момент, да го удари по лицето."

След недоволството, предизвикано от думите му, французинът трябваше да се извини: "Никога не съм искал да заклеймявам или да се подигравам на хора с аутизъм, това не е било намерението ми. Извинявам се на всеки, който може да съм обидил."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят