Свидетел потвърди, че Алвеш блудствал с изнасиленото момиче

Една от двете приятелки, придружили 23-годишната жена, която обвинява Даниел Алвеш в сексуално посегателство, твърди, че бразилският играч е докосвал интимните й части по време на предполагаемото изнасилване. Информацията беше оповестена от испанския вестник La Vanguardia. Спортистът е в ареста от петък, без право на гаранция. Той отрича всички обвинения, а свидетелката каза пред съда: Когато ми сподели, разбрах, че наистина е било сериозно". 

Според изданието приятелката разказала на разследващите, че Даниел Алвеш опипвал жестоко момичето и че прокарвал ръка по интимните й части, докато тя успяла да се отскубне и да се отдалечи от него Показанията са в съответствие с показанията на жертвата.

През последните седмици следователите се опитаха да се свържат с възможно най-много хора, които са били в нощния клуб Sutton в нощта на инцидента. Твърди се, че нападението е станало на 30 декември. Един от портиерите в нощния клуб, разпитан от властите, каза, че е видял пристъпа на тревожност на жената като знак, че нещо не е наред.
Също така според доклада, един от приятелите на Даниел Алвеш, който е бил на масата на играча във ВИП зоната на Сътън, е бразилски готвач, идентифициран само като Бруно. Съобщава се, че той е останал с един от приятелите на жертвата на запазеното място и по-късно го е потърсил в социалните медии, за да „предложи“ помощ.
Съдия Мария Консепсион Кантон Мартин нареди ареста на Даниел Алвеш миналия петък. Прокуратурата в Испания поиска превантивно задържане на 39-годишния спортист, без право на гаранция, а титулярът на Следствения съд 15 на Барселона прие искането, като нареди задържането. Съдията аргументира решението за ареста на играча, че има риск от бягство, тъй като спортистът вече не живее в Испания и има финансовите ресурси да напусне страната по всяко време. Освен това Испания няма споразумение за екстрадиция с Бразилия.
Каталунското правителство каза, че случаят с Даниел Алвеш показва дъното на безнаказаността. 

Спортистът, който игра за бразилския национален отбор на Световното първенство в Катар, е заключил, нападнал и изнасилил жената във ВИП стаята на заведението, според вестник El Periódico.

Според испанската преса противоречието в показанията на десния бек е било решаващо за общественото министерство на страната да поиска ареста и съдията да приеме. В началото на януари играчът даде интервю за предаването "Y Ahora Sonsoles" на Antena 3, в което потвърди, че е бил в същия нощен клуб като жената, която го обвинява, но отрече да е докосвал тъжителката без нейното съгласие и каза, че дори не я познава.

В изявлението обаче, според медиите в Испания, спортистът твърди, че е имал интимни отношения по взаимно съгласие с жената, чието име не се разкрива. Според радио Cadena SER изображения от вътрешното наблюдение на мястото потвърждават, че Даниел Алвеш е прекарал 15 минути с жената в тоалетната на нощния клуб.

Според вестник El País тя не иска да получи обезщетение за нараняванията, а също и за моралните щети, разбирайки, че основната цел е спортистът да бъде наказан за случилото се. Пумас от Мексико обяви миналия петък, че трудовият договор на Даниел Алвеш с клуба е прекратен по основателна причина.

Татуировка е била решаваща за искането за превантивното му задържане. Според вестник El Mundo жертвата описва, че играчът е имал татуировка на полумесец между корема и интимните си части, която може да се види само ако е без дрехи.

Централното звено за сексуални нападения, специфична група в Mossos d'Esquadra в Барселона, събра проби от сперма, които биха принадлежали на Дани. „Видях петно ​​на пода. Не мога да кажа на 100 процента, че е сперма, но разбрах, че е свършил“, каза предполагаемата жертва. Ако бъде признат за виновен, той може да получи максимална присъда от 12 години. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт