Тити Папазов взема акциите на футболния „Левски“

Сагата с акциите на футболен клуб „Левски“ приключва със сензационна развръзка – Тити Папазов става преносител на акциите на „синия“ клуб. Баскетболният треньор на „Левски Лукойл“ е направил куп совалки за решителната и съдбовна крачка. Засега неговите ходове не са официализирани, но се очаква в края на деня завесата по темата да започне да се вдига.

Датата не е избрана случайно – на 4 май, рождения ден на иконата на левскарите – трагично загиналия в катастрофа Георги Аспарухов-Гунди.

От февруари ситуацията на „Герена“ е патова – притежателят на мажоритарния пакет акции Васил Божков е с повдигнати 11 обвинения от българската прокуратура и е потърсил убежище в Дубай. И се смяташе, че напук на правителството, той няма да продаде или преотстъпи своите дялове и така ще генерира недоволство в над милион привърженици на „сините“. Явно обаче бизнесменът е преценил, че заради негови вражди с няколко ключови в управлението фигури такъв ход ще му донесе повече негативи, отколкото позитиви. Най-вече защото при негово бездействие почти сигурно „Левски“ ще фалира.

Тити Папазов е договорил по телефона с Васил Божков начина по вземането на акциите. Дали детайли по операцията ще се осветлят, тепърва ще стане ясно. Преди телефонния разговор с Дубай обаче той е направил мини маратон по етажите на властта и видимо е получил окей за действие.

Очаква се Папазов, за който се шегуват, че „с бързо говорене и малко сълзи може и дете от майка да вземе“, вече търси спонсори за футболния клуб. В акцията са включени и бивши собственици и представители на досегашни фирми-рекламодатели.

Разбира се, когато се говори за „Левски“ в последните 3 месеца, условностите и вариантите разбираемо са много. Процедурата да се изискват акциите е чрез т.нар. публично писмо, на което да има официален отговор от Васил Божков. По тази тема днес имало сбирка на изпълнителния директор Павел Колев, Папазов и популярни представители на феновете. Поради факта че писмото още не е изпратено, все още няма и официална информация. Но мисията звучи възможна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ