Уволняват Конте срещу зверско обезщетение

Тотнъм ще трябва да плати на Антонио Конте £15 млн., ако го уволнят преди края на сезона, съобщи вестник "Сън". В понеделник вечерта се появиха новини, че Спърс се готвят да уволнят 53-годишния италианец по-късно тази седмица след удивителното му избухване в събота след 3-3 със Саутхемптън. Има клауза в договора на мениджъра, която означава, че трябва да му бъдат платени £15 милиона - сумата на годишната му заплата - ако бъде уволнен преди края на сделката.

Договорът на Конте изтича в края на юни.

Когато беше уволнен от Челси, той в крайна сметка получи £26,6 милиона за уволнението, след като отнесе случая до трибунал. Спърс са четвърти в таблицата на Висшата лига, но са изиграли повече мачове от Нюкасъл, Ливърпул и Брайтън.

След равенството със Светците, Конте избухна от ярост на пресконференцията си след мача, казвайки: „Те (играчите) не играят за нещо важно. Те не искат да играят под напрежение, не искат да играят под стрес. По този начин е лесно. Историята на Тотнъм е следната. 20 години има собственик, но никога не са печелили нещо, но защо? Вината е само на клуба или на всеки мениджър, който остава тук? Виждал съм мениджърите, които Тотнъм имаше на пейката. Досега се опитвах да скрия ситуацията, но не и сега, защото, повтарям, не искам да виждам това, което видях днес, защото това поведение е неприемливо за феновете".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят