Върнаха паспорта на Робиньо на властите, чака дали ще лежи в затвора в Бразилия

Адвокатът на бившия играч Робиньо предаде паспорта му на Върховния съд. Срокът за подаване на документа беше следващия понеделник, съобщи сайтът otempo.com.br. 

Изземването на паспорта беше определено от министър Франциско Фалкао. Решението е в съответствие с искане на Федералното публично министерство и има за цел да му забрани да напуска Бразилия, докато съдът анализира дали той ще излежи присъдата си за изнасилване. В решението си министърът каза, че Робиньо е извършил „сериозно престъпление с международни последици“ и подчерта, че има финансовите условия да напусне страната: 
„Ответникът е осъден на присъда от 9 години затвор с окончателно и необжалваемо решение в чужбина за извършване на тежко престъпление с международни последици и има социално-икономическо състояние, което позволява евентуално избягване на бразилската юрисдикция“, обяви в изявление Фалкао. Мярката има обезпечителен характер, тоест обезпечителна, и важи, докато съдът се произнесе по одобряването на присъдата, с която Робиньо е осъден в Италия. 

Бъдещето на Робиньо ще бъде решено от бразилския съд, след като Италия поиска присъдата да бъде излежана в Бразилия.

Робиньо беше осъден в Италия за групово изнасилване, но когато излезе присъдата, той беше в Бразилия. Италианското правосъдие дори поиска екстрадирането му, което не се случи, тъй като това е забранено от Федералната конституция на Бразилия. С оглед на това италианците го помолиха да излежи присъдата си в Бразилия.   

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят