Възможно ли е Меси и Аржентина да играят в Лигата на нациите в Европа?

Мачът за трофея Финалисима срещу Италия, където Аржентина разби съперника си с 3-0, и приятелската среща с Естония и успеха с 5-0 бяха доказателство, че тимът на Лионел Скалони се справя много добре в битките с евроотбори. Месеци след Световното първенство в Катар може да видим един прецедент в световния футбол. От седмици насам се говори, че има шанс отборите на КОНМЕБОЛ да участват в Лигата на нациите на УЕФА и по този начин допълнително да засилят футболните отношения между отборите на двете континентални футболни единици.

И в този контекст, световният шампион през 1986 г. с аржентинския национален отбор, Нери Пумпидо, отбеляза в радиопрограмата „Pod Pasar“ на D-Sports Radio, че има „много шансове“ някои отбори на КОНМЕБОЛ да се присъединят към турнира Лигата на нациите от 2023 г., като вероятно освен Аржентина и Бразилия ще има и още. 

Освен това той добави, че това няма да промени южноамериканските квалификации за следващото Световно първенство, тъй като те ще са в различен месец от мачовете в Лига на нациите. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят