Ученици от Гимназията по туризъм в Бургас ще приготвят един от най-популярните празнични сладки в Унгария. Това ще е унгарски щрудел, известен като „ретеш“. Съществуват множество варианти за направата му: с извара, вишни, череши, ябълки, мак, орехи, сливи, праскови. Бургаските ученици ще представят щрудел с тиква и млян мак.
Кулинарната демонстрация ще бъде официално открита от посланика на Унгария у нас- Н. Пр. д-р Миклош Борош и от директора на Институт Лист - Унгарския културен институт в София г-жа Сандра Мишкеди.
Унгария е част от инициативата „Езикът на кухнята: дипломация, история, култура“ , а демонстрацията ще се проведе в Етнографския музей.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш