БГ електромобил с 2 багажника показаха на панаира в Пловдив

Струва 25 000 лв., развива до 50 км в града

Двигателят му е не повече от 5 киловата

Български електромобил с два багажника показаха на 72-ия международен технически панаир в Пловдив, който продължава до 1 октомври. Иновацията предизвика голям интерес сред посетителите.

Предният багажник може да побере до 100 килограма товари, а задният до 500 кг, разкриват от варненската фирма производител, която се занимава с проектиране, изграждане и поддръжка на фотоволтаични централи, автономни соларни системи за производство на екологична енергия, изграждане на соларни помпени системи и пречиствателни станции.

100 км с едно зареждане

"Дизайнът е 100% наш, а шасито е разработено съвместно с партньорска фирма от Полша. Електромобилът ни е 4-колесно превозно средство от категория L7Е, което може да развива до 50 километра в час в градски условия, а двигателят му е не повече от 5 киловата. На панаира в Пловдив показваме нашия нулев прототип със собствена маса от 400 килограма, предназначен за двама пасажери. Цената на електромобила е 25 000 лв.", уточни инж. Кольо Орешков, собственик на компанията.

С едно зареждане направо от контактната мрежа електромобилът може да измине 100 км, а за пълното зареждане са необходими малко повече от 5 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България