Глобяват лекар, метнал пиратка и уплашил деца

Районният съд в Шумен налага административно наказание 1200 лв. глоба на д-р Румен Радев за демонстрирана пушка и хвърлена пиратка през терасата. Пиротехническото средство е придизвикало силен страх у три деца свидетели. Към тази санкция се добавят и близо 580 лв. деловодни разноски. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване през окръжния съд в града.

В него се казва буквално, че освободеният от наказателна отговорност е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като демонстрирал огнестрелно оръжие - пушка и хвърлил от терасата на дома си пиратка, с което предизвикал силен страх в свидетелите В.С.Ч., К.М.М. и Е.Х.А.

Както "Труд" писа, три деца на възраст 10 и 16 г., и родителите им се оплакаха, че на 14 януари т.г. по тях е гърмяно. Пред полицаите медикът /законен ловец б.а./ още тогава беше категоричен, че не е стрелял с пушка, а хвърлил пиратка в тъмното, защото неизвестни ритали контейнер за смет и вдигали шум на ул.“Кирил и Методий“ в района на гимназия „Нанчо Попович“. Съседи също потвърдиха, че чули гръм, наподобяващ пиратка.

Децата разказаха, че се прибирали от тренировка по карате към 21,30 ч. Спряли да говорят на улицата и наистина по-големия сритал два пъти метален контейнер бобър. След това чули гръм, видяли човек с пушка на третия етаж на близкия блок и се втурнали да бягат изплашени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България