Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла

Ким Кардашиян и Кание Уест кръстиха дъщеричката си Чикаго

Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, казват учени

Румен Петков проведе среща с Владислав Кононов, изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество

Задържаха 16-годишен куриер на измамници с „пратка” от 76 000 лв.

АБВ иска незабавното отзоваване на Едвин Сугарев от консулството в Ниш

АБВ иска незабавното отзоваване на генералния ни консул в Ниш, Едвин Сугарев и отстраняването му от дипломатичската служба. От партията на Георги Първанов обвиниха Сугарев в директна противозаконна агитация между двата тура на президентските избори.

„В поредица от интервюта между двата тура на президентските избори и след изборите, генералният ни консул в Ниш Едвин Сугарев си позволи да направи изявления, които нарушават изискванията на дипломатическия пост, който заема в момента, представляват недопустима намеса във вътрешнополитическия живот на страната, забранена от Закона за дипломатическата служба и съдържат скандални оценки за политиката на чужди държави с потенциал на крупен международен гаф, който може да влоши авторитета на България и отношенията й със съответните държави“, се казва в позиция на АБВ.

„Ако генерал Радев бъде избран за президент, за щастие той няма особени шансове, но ако все пак ако бъде избран, ние със сигурност ще се обърнем от сегашната си ориентация към Евразия, и най-вероятно нашето положение в НАТО ще бъде поставено под въпрос“, заяви Едвин Сугарев в коментар пред ТВ Европа в края на октомври.

Без да пренебрегваме факта, че самото му появяване пред медиите трябва, според законовите разпоредби, да бъде разрешено и съгласувано с ръководството на МВнР, г-н Сугарев извърши директна противозаконна агитация в полза на един от двамата участници в балотажа, направи внушения за възможна промяна на външнополитическата ориентация на страната в случай, че другият спечели, коментира публично в негативен план избирането на новия български президент и този на най-мощната държава в света и наш съюзник и ги обвърза по един крайно произволен начин с политиката на друга велика сила на Балканите.

Допълнително, с обявеното намерение да започне безсрочна гладна стачка, той на практика показа, че е готов да изостави задълженията си, възложени му от българската държава, в това число да се грижи за консулското обслужване на българските граждани в Сърбия и на сръбските туристи, бизнесмени, културни дейци и други граждани, желаещи да посетят България, както и да следи за спазването на правата на българското национално малцинство, концентрирано в този район на Сърбия.

Във връзка с това ПП „АБВ“ категорично настоява генералният ни консул в Ниш да бъде незабавно отзован в България и уволнен от дипломатичската служба. Надяваме се, че правителството в оставка и МВнР ще намерят време да приемат такова решение, както намират време да утвърждават посланици и назначават други ръководни дипломатически служители въпреки ограничения времеви хоризонт пред себе си.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

    1. Точно обратното – нормално поведение на един изявен демократ и интелектуалец, враг на ушанките.

      1. Приятелю Петров, Сугарев има тежки психически отклонения, психиатрите определят диагнозата му като „маниакално-депресивна психоза“, придружена с „биполярно афективно разстройство“. И тъжното е, че категорично отказва да се лекува.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.