Путин: Сериозен дестабилизиращ фактор на Балканите е политиката на САЩ

Цветанов: Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи

Първи залп към Моуриньо

Държавата си взима „спящите“ акции Над 2 млн. души имат активи за 2-3 млрд. лв.

Три коли се нанизаха на бул. „България“ в столицата, няма пострадали

САЩ стартира процедура по излизане от Договора за ракети със среден обсег на 2 февруари

Вучич: Силно заинтересовани сме от изграждането на междусистемна газова връзка през България

Жандармерия залови петричкия Ескобар (обзор) Задържани са десетина заподозрени като наркодилъри

Министър Желязков: В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад“

Изграждат Център за грижа за възрастни хора в Свищов Инвестицията е за 540 000 лева

Възрастна жена загина при пожар в дома си Сливен

„Аквамен“ направи един милиард долара Филмът няма конкуренция през януари

МРРБ: Тол таксите за превозвачите ще бъдат обсъдени публично

Папараци заснеха „застиналото“ лице на Мадона след козметичните процедури (СНИМКИ)

Северният магнитен полюс на Земята се мести с изненадваща скорост към Русия

АБВ иска незабавното отзоваване на Едвин Сугарев от консулството в Ниш

АБВ иска незабавното отзоваване на генералния ни консул в Ниш, Едвин Сугарев и отстраняването му от дипломатичската служба. От партията на Георги Първанов обвиниха Сугарев в директна противозаконна агитация между двата тура на президентските избори.

„В поредица от интервюта между двата тура на президентските избори и след изборите, генералният ни консул в Ниш Едвин Сугарев си позволи да направи изявления, които нарушават изискванията на дипломатическия пост, който заема в момента, представляват недопустима намеса във вътрешнополитическия живот на страната, забранена от Закона за дипломатическата служба и съдържат скандални оценки за политиката на чужди държави с потенциал на крупен международен гаф, който може да влоши авторитета на България и отношенията й със съответните държави“, се казва в позиция на АБВ.

„Ако генерал Радев бъде избран за президент, за щастие той няма особени шансове, но ако все пак ако бъде избран, ние със сигурност ще се обърнем от сегашната си ориентация към Евразия, и най-вероятно нашето положение в НАТО ще бъде поставено под въпрос“, заяви Едвин Сугарев в коментар пред ТВ Европа в края на октомври.

Без да пренебрегваме факта, че самото му появяване пред медиите трябва, според законовите разпоредби, да бъде разрешено и съгласувано с ръководството на МВнР, г-н Сугарев извърши директна противозаконна агитация в полза на един от двамата участници в балотажа, направи внушения за възможна промяна на външнополитическата ориентация на страната в случай, че другият спечели, коментира публично в негативен план избирането на новия български президент и този на най-мощната държава в света и наш съюзник и ги обвърза по един крайно произволен начин с политиката на друга велика сила на Балканите.

Допълнително, с обявеното намерение да започне безсрочна гладна стачка, той на практика показа, че е готов да изостави задълженията си, възложени му от българската държава, в това число да се грижи за консулското обслужване на българските граждани в Сърбия и на сръбските туристи, бизнесмени, културни дейци и други граждани, желаещи да посетят България, както и да следи за спазването на правата на българското национално малцинство, концентрирано в този район на Сърбия.

Във връзка с това ПП „АБВ“ категорично настоява генералният ни консул в Ниш да бъде незабавно отзован в България и уволнен от дипломатичската служба. Надяваме се, че правителството в оставка и МВнР ще намерят време да приемат такова решение, както намират време да утвърждават посланици и назначават други ръководни дипломатически служители въпреки ограничения времеви хоризонт пред себе си.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

    1. Точно обратното – нормално поведение на един изявен демократ и интелектуалец, враг на ушанките.

      1. Приятелю Петров, Сугарев има тежки психически отклонения, психиатрите определят диагнозата му като „маниакално-депресивна психоза“, придружена с „биполярно афективно разстройство“. И тъжното е, че категорично отказва да се лекува.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.