Абитуриенти запазиха ресторанти за бала

Снимка: Булфото/Архив
Абитуриентите тази година не са загубили надежда, че ще могат да се съберат и да празнуват бала си.

Надежди за купон през май

Плащат капаро по средно 80 лева

Готови са с тоалетите и чакат да разберат ще могат ли да празнуват

Абитуриентите от Пиринско побързаха да направят резервации на ресторантите за желаните дати за техните балове. Завършващите са платили капаро и са събрали парите за кувертите. Повечето струват около 75 до 80 лева. Всички желания за балове са свързани с датите около 24 май, когато учениците се надяват, че ще могат да отпразнуват завършването си подобаващо.

Резервации има и от абсолвенти. Големите притеснения на абитуриентите е дали ще имат балове или няма да им наложат ограничителни мерки заради развитието на пандемията у нас. Повечето организатори споделят, че се надяват поне да бъдат през юни, ако не се състоят, както традицията повелява през май. Учениците масово заявяват, че вече са готови с тоалетите за баловете. Успели са да купят рокли и костюми, а други са шили по поръчка.

Учениците признават, че заради пандемията някои няма да кандидатстват извън страната заради притеснения на родителите, а ще останат да продължат образованието си у нас. Предстои явяването на онлайн изпити за университетите, които имат тази опция, а повече ще кандидатстват с оценките от матурите, както беше и миналата година.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони