Автобус с военни и камион се удариха

Цветелина Георгиева

Автобус с военни и товарен автомобил "Мерцедес" се удариха на пътя Шумен-Карнобат при разклона за село Дибич тази сутрин. За късмет само двама от венните са пострадали, те са били откарани в шуменската болница и по първоначални данни са с порезни рани. При удара са потрошени прозорците на автобуса и стъклата са напълнили вътрешността му. Страничното стъкло на товарния автомобил е избито.

"Уплахата беше повече", казаха пред "Труд" униформени, пътували в рейса. Те са от поделението в близкото с. Радко Димитриево и обясниха, че получили новия автобус наскоро. Сега отново ще трябва да бъдат извозвани с десетилетен "Чавдар", коментираха военните.

Произшествието станало минути след 8 часа. Към мястото на инцидента са насочени екипи на полиция, на пожарната и спешна помощ. По данни на ОДМВР- Шумен е установено, че 37-годишен водач на "Мерцедес Спринтер" с варненска регистрация се движил в посока към Шумен. Навлязъл леко в лентата за насрещно движение и странично се ударил с автобуса.

Превозните средства не пречат на движението. Водачите на двете превозни средста са правоспособни. Тествани са за алкохол, пробите са им отрицателни, съобщиха от полицията.

 

Коментари

Задължително поле