Автокрадци задигнаха джипа на шеф на КАТ, паркиран пред къща за гости в Сапарева баня

Снимка: Архив

Въпреки алармата на колата никой не разбрал за кражбата

Автокрадци задигнаха джип "Тойота" на старши инспектора на група "Регистрация и отчет на пътни превозни средства" към КАТ-Пътна полиция - Пазарджик, паркиран пред къща за гости в Сапарева баня, съобщава struma.bg.

Симеон Съловски пристигнал със семейството си на спа почивка в курортното градче и отседнал в къща за гости до парк "Николай Хайтов", близо до Гейзера.

Въпреки че автомобилът бил с аларма и модерни средства за защита, никой от къщата за гости не разбрал за кражбата, която била извършена през нощта. Катаджията установил липсата на колата сутринта. Веднага потърсил съдействие от колегите си в Сапарева баня.

Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Криминалисти от РУП - Дупница работят по случая. Автотърговци коментират, че такъв джип втора ръка струва около 20 000 лв. През последните две години се крадат автомобили на туристи в курортния град предимно от марките "Тойота" и "Ауди". Коментира се, че Сапарева баня е в обсега на пернишките автоджамбази.

Набелязват скъпи автомобили, паркирани пред хотели и къщи за гости, и бързо правят удара. Миналата година по тази схема младо македонско семейство остана без кола.

Коментари

Задължително поле