3-годишно дете е с комоцио след удар от кола в Разград

Ангел Джамбазки, ВМРО: Скандалът с апартаментите не би трябвало да се отрази на управлението

Всички пътници са спасени от повредения норвежки круизен кораб, 11 души са ранени

Георги Свиленски: Скандалът с имотите не дойде от България

Елена Йончева: Настояваме не само за оставката на Цветанов, но и за напускането му от българската политика

НАТО потвърди плановете си за изграждане на склад за американско военно оборудване в Полша

Проф. Христо Пимпирев: Антарктида е бъдещето на човечеството ни

“За няколко лайка повече” е темата, по която пишат бъдещите журналисти (СНИМКИ)

Нови материали от „Годзила: Кралят на чудовищата“ Филмът крачи към кината с гигантски стъпки

Александър Балабанов: Какво става в Малката България? Каквато и да е реч на министър-председател – трябва да завърши с ръкопляскания

Генералният секретар на ООН: Над 130 души са убити при нападение над село в Мали

Демонстрациите на „жълтите жилетки“ в Париж приключиха мирно

Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети Българинът е много чувствителен към имотното състояние и поведението на политиците, заяви вицепремиерът

Eйми Адамс сключва сделка с HBO Актрисата е една от най-търсените звезди на пазара

Футболист си взе белята с Rolls-Royce Резерва на „Реал“ (Мадрид) търпи критики заради лимузина за 350 000 евро

Агент на ДАНС мамел чужденци

Снимка: Pixabay

Агент на ДАНС отива на съд, след като измамил чужденци и взел от тях пари. Спецзвеното “Анкиропуция” внесе обвинителния акт срещу Евгени Иванов в Софийския градски съд. Разследването започнало след сигнал от ДАНС.

Според прокуратурата Евгени Иванов излъгал в средата на миналата година, че ще окаже съдействие на двама чужденци да получат разрешение за постоянно пребиваване на територията на България. Заблудил, че ще окаже съдействие на друг чужденец за ускоряване на процедурата по получаване на разрешение за продължително пребиваване у нас. Отделно измамил други двама, че е оказал съдействие за насрочване на по-ранна дата за интервюта в Министерство на правосъдието по техни молби за придобиване на българско гражданство. Така началникът на дирекция “Контраразузнаване” прибрал в джоба си близо 40 000 лева. Част от измамените били руски и украински граждани. Иванов склонил и неизвестен фалшификатор да направи две лични карти, издадени на името на българи в карти на постоянно пребиваващи у нас чужденци.
Държавна тайна

Събрани са и данни, че агентът от ДАНС е разгласил държавна тайна, като предоставил информация на разпитан свидетел за използвани от службата методи на работа, срещу кои лица се използват СРС-та, както и информация за лица, заподозрени в провеждане на подривна, терористична и др. противозаконна дейност.

В офиса на Иванов бил намерен и незаконен пистолет. Той го придобил от колегата си Петър Спасов през октомври 2015 г. Самият Спасов пък не е притежавал разрешение за отчуждаване и предаване на огнестрелното оръжие. Затова и той е обвиняем и отива на съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.